Στο λιμάνι του Αστακού στο Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκείται το Euroferry Olympia, πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε γκαράζ του ενώ πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι εξαντλήθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το πλοίο, ανοιχτά της Κασσιώπης στο βόρεια Κέρκυρα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον εντοπισμό των δέκα αγνοουμένων.

Στον Αστακό

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα