Έκκληση προς όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Ουάνγκ Γι, μετά τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία με την αναγνώριση των δύο αυτοανακηρυχθέντων «λαϊκών δημοκρατιών» στην περιοχή του Ντονμπάς ως ανεξάρτητων, από τη Ρωσία.

Η Κίνα ανησυχεί για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία «επιδεινώνεται», δήλωσε σήμερα ο Ουάνγκ Γι, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του προς όλες τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές μέσω του διαλόγου.

Επικοινωνία με Μπλίνκεν

Οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, δήλωσε επίσης ο Ουάνγκ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται», δήλωσε ο Ουάνγκ στον Μπλίνκεν. «Η Κίνα καλεί ξανά όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Η Κίνα θα παραμείνει σε επαφή με όλες τις πλευρές, σημείωσε επίσης ο Ουάνγκ.

«Να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας»

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ο Μπλίνκεν υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εν μέσω της «επιθετικότητας» της Ρωσίας, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα