Ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισθεισών περιοχών της Ουκρανίας, της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», που ελέγχονται από ρώσους αυτονομιστές.

Επιδιώκει την αντιπαράθεση

H FAZ γράφει για το θέμα: «Ο Πούτιν επιδιώκει την αντιπαράθεση. Μένει να δούμε αν η απειλή οικονομικών κυρώσεων θα τον αποτρέψει από τη χρήση στρατιωτικής βίας για την αναθεώρηση των συνόρων στην Ευρώπη.

»Σε κάθε περίπτωση, το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει, όπως μας υπενθύμισε η επίδειξη πυρηνικών πυραύλων κάθε είδους από τον Πούτιν, και τη δυνατότητα αποτροπής με πυρηνικά όπλα.

»Το ΝΑΤΟ βασίζεται κυρίως στο οπλοστάσιο της Ουάσιγκτον. Αλλά οι Ευρωπαίοι – αν σκεφθεί κανείς τον Τραμπ – δεν μπορούν να βασίζονται στην αμερικανική πυρηνική ομπρέλα με την ελπίδα ότι θα μείνει για πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς.

Οι Ουκρανοί που αντάλλαξαν τους πυρηνικούς πυραύλους τους με άχρηστες εγγυήσεις ασφαλείας βλέπουν τώρα τι μπορεί να συμβεί».

Διαδηλώσεις στην Οδησσό κατά του Πούτιν

«Εχει να κερδίσει περισσότερα»

Για το ίδιο θέμα, η Frankfurter Rundschau σημειώνει: «Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ημερομηνία για πιθανή συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

»Τουλάχιστον έτσι θα μπορούσε η σύγκρουση να καταλαγιάσει για λίγο στην Ουκρανία. Αλλά ο Πούτιν έχει να κερδίσει περισσότερα εάν η σύγκρουση συνεχίσει να σιγοκαίει, όταν μπορεί να την αναζωπυρώνει όπως τώρα που κηρύσσει αποτυχημένη τη διαδικασία του Μινσκ και αναγνωρίζει τις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες. ‘Οσο η σύγκρουση δεν επιλύεται, τόσο οι πάντες θα αναρωτιούνται για τα σχέδιά του».

Πηγή: Deutche Welle

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά