Την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί, υπογράμμισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκτάκτως και εκπρόσωποι ουκρανικών κομμάτων της Κεντροδεξιάς.

Ανάγκη για κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία, ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας. Και αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη να μην είναι η Ευρώπη εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής