Να απαντήσει για τους εκβιασμούς και τους χρηματισμους που περιγράφονται στο ηχητικό Βγενόπουλου, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ τονίζοντας ότι το γεγονός πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει μια λέξη» δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις “βιβλιοθήκες” τους χρηματισμούς που περιγράφονται! Ισως για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν «κανονικότητα» επι των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

»Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ.Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

To ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου

Nωρίς σήμερα ήλθε στο φως της δημοσιότητας  ηχητικό ντοκουμέντο από το οποίο φέρεται να προκύπτει εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματίας, όπως αναφέρει το iefimerida, ηχογράφησε τη συνομιλία που είχε στο γραφείο του με την επιχειρηματία Δ.Μ., έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία φέρεται να ήταν η αγγελιοφόρος των μηνυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας η Δ.Μ. παραδέχεται ότι του μετέφερε αίτημα της Θάνου για «βιβλία» και ότι αν τελικώς ο επιχειρηματίας έδινε τα χρήματα, αυτά θα πήγαιναν απευθείας στην τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ ο γιος της, κατά τη Δ.Μ., θα είχε τον ρόλο του εισπράκτορα.

Από τη συνομιλία αλλά και από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του Βγενόπουλου, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, αλλά είναι σε θέση να το γνωρίζει όπως αναφέρει η ιστοσελίδα που αποκάλυψε το θέμα, επιβεβαιώνονται πλήρως όσα κατήγγειλε ο επιχειρηματίας.

Δηλαδή, φέρεται να αποκαλύπτεται, ένα αποκρουστικό παρασκήνιο διαπλοκής λειτουργών της Δικαιοσύνης με επιχειρηματίες, εκβιαστικών πιέσεων, κατάργησης των ορίων εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους