
Ισχυρές είναι πιέσεις που δέχονται οι αγορές παγκοσμίως, στο περιθώριο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ επιχειρήσεις γίνονται τόσο στο Κίεβο όσο και στα κεντρικά και νότια της χώρας.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το πετρέλαιο, με τα συμβόλαια να σημειώνουν κέρδη 4,36% στα 96,12 δολάρια, καθώς οι ανησυχίες εστιάζουν στο ότι η εφοδιαστική αλυσίδα θα διαταραχθεί.
Πάνω από τα 101 δολάρια κινείται και το brent, για πρώτη φορά από το 2014, καθώς σημειώνει κέρδη 4,3%.
Απώλειες που ξεπερνούν το 10% σημειώνει και το ρωσικό ρούβλι, το οποίο διαπραγματεύεται στα 89,89 ρούβλια/δολάριο, ενώ το Χρηματιστήριο της Μόσχας επανήλθε στη διαπραγμάτευση με βουτιά 31%.
Διαβάστε επίσης: «Έκρηξη» στις τιμές φέρνει το ράλι του πετρελαίου σε υψηλά επταετίας
Σημαντικές απώλειες σημειώνουν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ευρώπη, με εκείνα στον Euro Stoxx 50 και στον DAX να χάνουν πάνω από 3,5%. Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 2%.
Ισχυρές οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές
Ισχυρές ήταν οι πιέσεις σήμερα και στις ασιατικές αγορές. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 2,20%, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 1,75%.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε απώλειες 2,78% και ο Kosdaq σημείωσε πτώση 3,29%. Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,25% στη συνεδρίασή της την Πέμπτη. Ωστόσο, προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή θα είναι «ουσιαστικά πάνω από το 3% για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Το χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε με «βουτιά» σχεδόν 14%
Το Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα υποχώρησε 0,89% και ο Shenzhen σημείωσε πτώση 1,37%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περισσότερο από 3%.
Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης SenseTime Group σημείωσαν βουτιά 10,7% μετά την ανακοίνωση της Hang Seng ότι η στάθμισή της στον δείκτη Hang Seng Tech όταν συμπεριληφθεί τον Μάρτιο θα ήταν 0,24%, από 3,94% προηγουμένως.
Βουτιά 8% στο Bitcoin
Ισχυροί είναι και οι κλυδωνισμοί που δέχονται τα κρυπτονομίσματα σήμερα, στο περιθώριο της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το Bitcoin υποχωρεί περισσότερο από 8% στα 34.702,18 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Coindesk, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Το Ether σημειώνει βουτιά περισσότερο από 12% στα 2.325,18 δολάρια.
Περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εξαλειφθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap. Η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αγορές μετοχών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση μετά τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Latest News

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

«Γαλλικές» πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές
Στο επίκεντρο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και τα εταιρικά αποτελέσματα

Μικτά πρόσημα στην Ασία - «Σιβυλλική» η Κίνα
Μετά από τα τελευταία σχόλια τόσο του προέδρου όσο και του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, η Κίνα δείχνει ότι είναι ανοιχτή σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Συνέχεια του ράλι στη Wall Street με ελπίδες για αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων
Η Wall Street συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με χθες, αλλά περιμένει ακόμη αρκετά για να μπορέσει να επανέλθει σε μια πιο κανονική τροχιά

Deutsche Bank: Κι όμως… οι αγορές δεν βλέπουν ακόμη ύφεση λόγω δασμών
Η ιστορία δείχνει ξεκάθαρα ότι αν τελικά υπάρξει ύφεση, τότε υπάρχει ακόμα πολύς χώρος για περαιτέρω πτώση στις αγορές, εξηγεί η Deutsche Bank

Άλμα 3% για τον DAX, ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές
Ο Τραμπ και πάλι αναστάτωσε τις αγορές δίνοντας ελπίδα για μια συμφωνία στο εμπορικό αδιέξοδο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο