Για αύριο το πρωί συγκάλεσε εκτάκτως την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 08:30, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ Μαρίας Ρίτα Γκάλι.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων θα συγκαλείται ανά τακτά διαστήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, και όσο διαρκεί η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Επί τάπητος θα μπαίνουν τα δεδομένα αναφορικά με τις ροές φυσικού αερίου στη χώρα και το ύψος και η διάρκεια των αποθεμάτων.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, εστάλη επιστολή στην υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili που κοινοποιήθηκε και στην Επίτροπο Ενέργειας, Kadri Simson, την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας, Alexander Nikolov και της Ρουμανίας, Virgil – Daniel Popescu.

Ο Έλληνας υπουργός ζητά να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας, μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Όπως επισημαίνει, η παρούσα κρίση απαιτεί συντονισμένη δράση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των οικονομιών των κρατών – μελών.

Η επιστολή εστάλη στη Γαλλίδα υπουργό, καθώς η Γαλλία έχει αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2022 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια