Τριετή  ναύλωση για πλοίο κατασκευής του 1997, εξασφάλισε η Euroseas του Αριστείδη Πίττα αξιοποιώντας τις εξαιρετικές συνθήκες στη ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ναύλωσε το «Mv Aegean Express» μεταφορικής ικανότητας 1.439 Teu και ναυπήγησης του 1997, ναυλώθηκε για μια περίοδο 36-39 μηνών έναντι 41 000 δολαρίων την ημέρα.

Η νέα συμφωνία θα ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου του 2022.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αριστείδης Πίττας το «Aegean Express» είναι το παλαιότερο και το μικρότερο στον στόλο της Euroseas και με την ναύλωση του ο στόλος της εταιρείας καλύπτεται από συμβόλαια ναύλωσης σε ποσοστό 96% για το 2022, 67% για το 2023 και 45% για το 2024. Ο κ. Πίττας πρόσθεσε ότι ο ημερήσιος ναύλος του  «Aegean Express» είναι  κοντά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν επιτευχθεί από οποιοδήποτε άλλο

πλοίο του στόλου της εταιρείας για τριετή ναύλωση και αναδεικνύει τη δύναμη των αγορών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Το εν λόγω συμβόλαιο αναμένεται να συνεισφέρει στα EBITDA της Euroseas πάνω από 32 εκατ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά