Οι ρώσοι στρατηγοί και ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται ότι είχαν μελετήσει στο έπακρο το σχέδιο που είχε καταστρωθεί. Δεν χτύπησαν μαζικά την Ουκρανία. Άρχισαν με στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις που παρέλυσαν την ουκρανική αεράμυνα.

Στη συνέχεια όποιος επίγειος στόχος είχε καταφέρει να μην χτυπηθεί, τον ισοπέδωσαν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη που κυριαρχούν στον αέρα. Η δεύτερη φάση του σχεδίου είναι 24 ώρες μετά, οι Ρώσοι να καταλάβουν νευραλγικές περιοχές της Ουκρανίας και εάν γίνει αυτό θεωρούν ότι θα κριθεί και ο πόλεμος.

Σημεία – κλειδιά

Σύμφωνα με τον independent, ο ρωσικός στρατός πρέπει να καταλάβει σύντομα ή να συνεχίσει να ελέγχει τις εξής περιοχές, προκειμένου να κάμψει εξ ολοκλήρου την ουκρανική αντίσταση:

-Κίεβο

-Τσέρνομπιλ

-Μαριούπολη

-Ντνίπρο

-Νονετσκ

-Λουχάνσκ

-Οδησσός

-Κριμαία

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα μπορούν οι Ρώσοι να μιλούν για έναν νικηφόρο πόλεμο αστραπή.

Κίεβο

Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη δύναμη των Ρώσων έχει πέσει στο να καταληφθεί η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το οποίο είναι το πολιτικό και διοικητικό κέντρο όλης της χώρας.

Το πρωί οι ρώσοι βρέθηκαν 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης και όσο περνούσε η ώρα, και ύστερα από σφοδρές μάχες, έφταναν όλο και πιο κοντά. Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν στήσει οδοφράγματα και οχυρώνονται σε κάθε δρόμο του Κιέβου και από δω και μετά οι μάχες θα είναι σώμα με σώμα.

Πάντως το BBC αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαμψαν την αντίσταση στο Obolon (συνοικία που απέχει 9 χιλιόμετρα από το κέντρο), υπερκέρασαν την αντίσταση στο Ivankiv (άλλο προάστιο βορειοδυτικά του Κιέβου) ενώ επελαύνουν και από το Chernihiv (προάστιο στα βορειοανατολικά της πόλης).

Δημιουργούν μια κατάφρακτη μέγγενη προς το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται και η έδρα της κυβέρνησης, η οποία όσο περνάει η ώρα κλείνει ολοένα και περισσότερο. Οι εξελίξεις τρέχουν και αναφορές κάνουν λόγο για πυροβολισμούς κοντά στο προεδρικό γραφείο.

Το Τσερνόμπιλ

Και ενώ συμβαίνουν αυτά στο Κίεβο το οποίο δεν έχει πλέον καθόλου αεράμυνα αφού αυτή καταστράφηκε από τα πρώτα πυραυλικά συστήματα, οι Ρώσοι έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους το Τσερνόμπιλ.

Η Μαριούπολη

Η Μαριούπολη από το πρωί βομβαρδιζόταν σφοδρά ενώ έντονες ήταν οι φήμες ότι οι ρώσοι έκαμψαν κάθε αντίσταση και σύντομα θα την έχουν καταλάβει.

Η Οδησσός

Μια περιοχή που οι Ρώσοι είχαν από την αρχή βάλει στόχο ήταν η Οδησσός. Και αυτό γιατί εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη ναυτική βάση της Ουκρανίας αλλά και γιατί θεωρείται ο πυλώνας του ουκρανικού ναυτικού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα