Επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη λίστα κυρώσεων της, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα της συζήτησης που δεν ολοκληρώθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και αποφασίστηκε σήμερα από τους πρέσβεις και τους υπουργούς», είπε ο Μπορέλ.

«Έτσι, ο Πρόεδρος Πούτιν και ο Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ βρίσκονται στη λίστα των ατόμων, στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Δούμας που υποστηρίζουν αυτήν την επιθετικότητα», πρόσθεσε.

Ο Μπορέλ είπε ότι οι μόνοι παγκόσμιοι ηγέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ και ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο. «Και τώρα ο Πούτιν», πρόσθεσε.

«Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα εγκρίνει τις σκληρότερες κυρώσεις που έγιναν ποτέ κατά της Ρωσίας. Για μια εισβολή στην Ουκρανία και μια αδιάκριτη επίθεση στον ουκρανικό λαό. Θα συνεχίσουμε την παγκόσμια διπλωματική προσέγγιση για να καταδικάσουμε τη Ρωσία και να απωθήσουμε την προώθηση του ‘νόμου της ζούγκλας’» δήλωνε νωρίτερα ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Πούτιν και Λαβρόφ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι δική του δουλειά να τα γνωρίζει». Επίσης, υπογράμμισε ότι ο στόχος δεν είναι ο λαός της Ρωσίας, καθώς και ότι «ο Πούτιν δεν είναι ο ρωσικός λαός». Ο Ύπατος Εκπρόσωπος εκτιμά ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν θα πλήξουν το 70% του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης