Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει να κλείσει τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου στα ρωσικά πλοία, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το Reuters.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ευχαριστούσε τον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας πως η στρατιωτική υποστήριξη και ο αποκλεισμός των Στενών για τα ρωσικά πλοία είναι εξαιρετικά σημαντικές κινήσεις για τη χώρα του.

«Ευχαριστώ τον φίλο μου πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό για την ισχυρή τους στήριξη. Η απαγόρευση της διέλευσης ρωσικών πλοίων προς τη Μαύρη Θάλασσα και μια σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές (κινήσεις) σήμερα. Ο λαός της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό.»

Επικοινωνία Λαβρόφ-Τσαβούσογλου

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα το Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να εργαστεί στενά με όλες τις εποικοδομητικές δυνάμεις για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης προς συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται