Δυναμικές διαδηλώσεις σε πάνω από 44 ρωσικές πόλεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα από απλούς Ρώσους πολίτες που θέλησαν με γενναιότητα να εναντιωθούν στις βουλές του Κρεμλίνου και τον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ουκρανίας. Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε νέες μαζικές συλλήψεις. Την ίδια ώρα μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες ακόμη χώρες διεθνώς.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα OVD-Info, στις διαδηλώσεις αυτές συνελήφθησαν τουλάχιστον 900 άτομα, αριθμός που ανεβάζει σε πάνω από 4.000 όσους έχουν συλληφθεί σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου, από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν και οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν με κάθε μέσο κατά της Ουκρανίας.

Μάλιστα, οι σημερινές διαδηλώσεις είχαν διπλό αντικυβερνητικό χαρακτήρα, καθώς συνέπεσαν με την 7η επέτειο από τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ. Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, μεγάλη διαδήλωση έλαβε χώρα έξω από το Κρεμλίνο, με επίκεντρο το σημείο όπου είχε δολοφονηθεί το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου 2015.

Ο Νεμτσόφ είχε ασκήσει δριμεία κριτική κατά του Πούτιν για την κατάληψη και απόσπαση της Κριμαίας το 2014, αλλά και για τη στήριξη που παρείχε στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Ουκρανία έλαβαν χώρα ή θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όχι μόνο, από το Βερολίνο και το Λονδίνο έως το Σίδνεϊ και από την Αθήνα και τη Λισαβόνα μέχρι την Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα