«Ο Πούτιν είναι ένας παρίας. Έχω πολλούς φίλους Ουκρανούς και Ρώσους που είναι εντελώς στενοχωρημένοι. Νιώθουν αποκομμένοι από τον κόσμο εδώ και πολύ καιρό». Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και καθηγητής του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ , κάνοντας μία πρόβλεψη για το πώς θα θυμάται ο κόσμος τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Μιλώντας στο Yahoo Finance Live , ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ και καθηγητής δημοσίων πολιτικών στο Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ είπε ότι θα τον θυμούνται ως «κατά συρροήν δολοφόνο» τονίζοντας ότι έχει επιλέξει να εντάξει τον εαυτό του στις σκοτεινές γωνιές, των γενοκτονιών και όσων κάνουν εμπόριο Βόρεια Κορέα: «Έχει ζωγραφίσει τον εαυτό του σε αυτή τη γωνία. Είναι ένα πολύ σκοτεινό μέρος . Δεν είμαι σίγουρος πώς θα τελειώσουμε μέχρι να φύγουν ο Πούτιν και οι φίλοι του», είπε χαρακτηριστικά.

«Η πραγματική ανησυχία είναι απλώς η αβεβαιότητα που αυτό φέρνει», πρόσθεσε ο Ρόγκοφ, επισημαίνοντας την πιθανότητα νέας αστάθειας στη σχέση Ρωσίας/Δύσης για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή