Με την Coca Cola να σημειώνει βουτιά 7% το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπορεί να βγάλει τις άμυνες που χρειάζεται ώστε να κρατήσει τις στηρίξεις του, με τον γενικό δείκτη πλέον να βρίσκεται στη ζώνη των 870 μονάδων.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,51% στις 869,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ήδη πλησίον των 50 εκατ. ευρώ.

Ο βασικός και -όπως όλα δείχνουν- ο μοναδικός λόγος της μεγάλης πτώσης των αγορών, όχι μόνο του ΧΑ αλλά και των ευρωπαϊκών, είναι οι προεκτάσεις πλέον των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, οι οποίες σταδιακά θα αρχίσουν να αποτυπώνονται στους πρόδρομους δείκτες της οικονομίας. Και σε μια ευάλωτη οικονομία όπως η ελληνική, η επίδραση μάλλον θα αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά της.

Βέβαια, αυτό που έχει σημασία, και όπως τονίζουν αρκετοί αναλυτές, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιταχύνει τα προγράμματα στήριξης της οικονομίας, ώστε να μειώσει τον αντίκτυπο των αναταράξεων.

Ήδη η Ελλάδα απέσπασε τη θετική προκαταρκτική αξιολόγησή της για το πρώτο αίτημα πληρωμής, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που υπέβαλε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Έτσι, βρίσκεται στην τελική ευθεία για την εκταμίευση, εντός Απριλίου, της πρώτης δόσης του “Ελλάδα 2.0″.

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 7,61%, με την Πειραιώς να είναι στο -6,50% και τις Aegean, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΛΠ να βρίσκονται πάνω από το -2%. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Σαράντης και ΟΠΑΠ, με τον ΟΤΕ να κερδίζει 1,74%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών