Η αντιπαράθεση σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς επεκτάθηκε και στα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της για την Ελλάδα, να ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σχετική με την απολιγνιτοποίηση της χώρας.

«Να δώσω ορισμένες απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα ενέργειας. Κύριε Τσίπρα φαντάζομαι γνωρίζετε ότι εδώ και μια 10ετία η χώρα περιορίζει σταδιακά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στην τριτολογία του στη Βουλή.

Και αναφερόμενος στη συνέχεια στις μονάδες παραγωγής, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «έκλεισαν γιατί είχαν φτάσει στη λήξη της ζωής τους. Ο λιγνίτης πια είναι εξαιρετικά ακριβό καύσιμο. Και σήμερα με τις τιμές του φυσικού αερίου εκεί που βρίσκονται, ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Σταματήστε να αναπαράγετε αυτή την πιπίλα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωσε πως «η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι εξαιρετικά σύνθετο αντικείμενο. Οι σύμβουλοί σας να σας ενημερώσουν πώς δουλεύει. Είναι άλλο πράγμα οι στρατηγικές εφεδρείες της χώρας, η δυνατότητα να παράγει ενέργεια όταν το χρειάζεται και άλλο να συνεισφέρει ο λιγνίτης σταθερά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια