Η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Signal ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι φήμες που κυκλοφορούν σε πολλές εφαρμογές περί παραβίασης και χακαρίσματος της πλατφόρμας της είναι ψευδείς.

Η Signal ανέφερε σε tweet ότι παρατηρήθηκε μια αύξηση στη χρήση της πλατφόρμας στην Ανατολική Ευρώπη και αυτό σύμφωνα με κάποιες φήμες που αποδίδονταν σε επίσημες κυβερνητικές πηγές, έκαναν λόγο για «κυβερνοεπιθέσεις στην πλατφόρμα Signal».

«Αυτό είναι ψευδές και η Signal δεν δέχεται επίθεση», είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι αυτές οι φήμες αποτελούν μέρος μιας συντονισμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης «με σκοπό να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν λιγότερο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις».

Η ανακοίνωση του Signal έρχεται μετά από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων που «έριξαν» ιστοσελίδες τραπεζών και κυβερνητικών υπηρεσιών της Ουκρανίας μαζί με ιστοσελίδες που ανήκουν στην κυβέρνηση της Ρωσίας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα