Σε νέο ρεκόρ δέκα και πλέον ετών εκτοξεύτηκε το αμερικανικό πετρέλαιο στις συναλλαγές της Τετάρτης, ενώ ο ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent ξεπέρασε τα 111 δολάρια το βαρέλι, καθώς το ράλι του αργού συνεχίζεται.

Το ράλι έρχεται καθώς ο ΟΠΕΚ και οι πετρελαιοπαραγωγοί σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ετοιμάζονται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την παραγωγή του Απριλίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate , το σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, σημείωσαν άλμα 6,05% στα 109,67 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα εκτινάχθηκαν στα 110,18 δολάρια το βαρέλι – το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Κατά τη διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την Τρίτη , το συμβόλαιο σημείωσε άνοδο 8,03% και διαμορφώθηκε στα 103,41 δολάρια το βαρέλι.

Το παγκόσμιο πετρέλαιο αναφοράς Brent σημείωσε άνοδο 6,09% στα 111,36 δολάρια. Το Brent είχε σκαρφαλώσει για λίγο έως και τα 111,78 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα, ένα επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης το συμβόλαιο αυξήθηκε 7,15% στα 104,97 δολάρια το βαρέλι.

«Δεν υπάρχει ανάπαυλα. Αυτή είναι μια δραματική στιγμή για την αγορά και τον κόσμο και τις προμήθειες», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital. «Είναι σαφές ότι ο κόσμος θα πρέπει να αντισταθεί στη Ρωσία αποκλείοντας τις εξαγωγές πετρελαίου της», πρόσθεσε.

Τόσο το WTI όσο και το Brent εκτινάχθηκαν πάνω από τα 100 δολάρια την περασμένη Πέμπτη για πρώτη φορά από το 2014 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προκαλώντας φόβους για την προσφορά σε μια ήδη πολύ στενή αγορά.

Εκτός ελέγχου και οι τιμές στο φυσικό αέριο. Η τιμή του ξεπέρασε τα 194 ευρώ την μεγαβατώρα (193,116 για την ακρίβεια), σημειώνοντας αύξηση άνω του 60%%. Να σημειωθεί από την ημέρα που έκανε εισβολή η Ρωσία στην Ουκρανία η τιμή του φυσικού αερίου έχει υπερδιπλασιαστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές