ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στο στόχαστρο ολιγάρχες σύμμαχοι του Πούτιν

Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών που στηρίζουν τον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων μελών των οικογενειών τους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Στο στόχαστρο ολιγάρχες σύμμαχοι του Πούτιν

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών που στηρίζουν τον Πούτιν, καθώς και σε βάρος μελών των οικογενειών τους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν «κυρώσεις πλήρους αποκλεισμού» σε τουλάχιστον οκτώ μέλη της ρωσικής ελίτ και περιορισμούς στην έκδοση βίζας για 19 Ρώσους ολιγάρχες, 47 μέλη των οικογενειών τους και τους στενούς συνεργάτες τους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Στο στόχαστρο η βίζα

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει στο επίκεντρο των κυρώσεων την έκδοση βίζας για πρόσωπα που ενδέχεται «να κατευθύνουν, να εξουσιοδοτήσουν, να χρηματοδοτήσουν, να υποστηρίξουν σημαντικά ή να πραγματοποιήσουν κακόβουλες δραστηριότητες για την υποστήριξη της αποσταθεροποιητικής εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας».

Το Υπουργείο Οικονομικών θα στοχοποιήσει επίσης νομικές και φυσικές οντότητες που θεωρεί κόμβους παραπληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένων επτά ρωσικών οντοτήτων και 26 ατόμων με έδρα τη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Αυτά τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους θα αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, τα περιουσιακά τους στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμευτούν και δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι φυσικές οντότητες

Τα άτομα που τίθενται στο επίκεντρο των αμερικανικών κυρώσεων είναι οι:

Νικολάι Τοκάρεφ (η σύζυγός του Γκαλίνα, η κόρη του Μάγια και οι δύο εταιρείες πολυτελών ακινήτων του)
Μπόρις Ρότενμπεργκ (η σύζυγός του Καρίνα και οι γιοι του Ρομάν και Μπορίς)
Αρκάντι Ρότενμπεργκ (οι γιοι του Πάβελ και Ιγκόρ και η κόρη Λίλια)
Σεργκέι Σερμέζοφ (η σύζυγός του Γιεκατερίνα, ο γιος του Στάνισλαβ και η θετή κόρη του Αναστασίγια)
Ιγκόρ Σχουβάλοφ (οι πέντε εταιρείες του, η σύζυγός του Όλγα, ο γιος του Ευγκένι, η εταιρεία και το τζετ του, καθώς και η κόρη του Μαρία μαζί με φίλους της)
Γιεβγκένι Πριγκόζχιν (οι τρεις εταιρείες του, η σύζυγός του Πολίνα, η κόρη του Λιουμπόφ και ο γιος του Παβέλ)
Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν
Άλισερ Ουσμάνοφ (το σούπερ γιοτ του και το ιδιωτικό του τζετ, ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα αεροσκάφη της Ρωσίας)

Οι νομικές οντότητες

Οι ρωσικές νομικές οντότητες που θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις είναι οι:

SDN Strategic Culture Foundation

Odna Rodyna

Rhythm of Eurasia

Kamerton

SouthFront

InfoRos

New Eastern Outlook

Oriental Review

United World International

Geopolitical

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies