Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις , δήλωσε ο επικεφαλής ενέργειας της Ευρώπης στο CNBC την Πέμπτη.

Η ΕΕ λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών φυσικού αερίου της από τη Ρωσία.

Ωστόσο, αφότου οι δυτικές χώρες επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις στη Μόσχα για την απρόκλητη εισβολή της στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, υπάρχει ανησυχία ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να ανταποδώσει περικόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

«Είδαμε από την προηγούμενη κατάσταση, όταν η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία και επιβάλαμε κυρώσεις ότι ενδέχεται να υπάρξουν αντίποινα από τη ρωσική πλευρά, οπότε, ναι, είμαστε έτοιμοι ότι τα αντίποινα της Ρωσίας μπορεί να καλύπτουν τον ενεργειακό τομέα», είπε ο επίτροπος για θέματα Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

«Έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μερικής ή πλήρους διακοπής του φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Σίμσον.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φoν ντερ Λάιεν είχε δηλώσει ότι «δεν μπορούμε να βασιζόμαστε τόσο πολύ σε έναν προμηθευτή που μας απειλεί ρητά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απευθυνθήκαμε σε άλλους παγκόσμιους προμηθευτές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια