Την επίσημη υποψηφιότητα του για μια δεύτερη θητεία στο Ελιζέ ανακοίνωσε επισήμως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο κύριος Μακρόν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μέσα από επιστολή, την οποία δημοσίευσε σε πολλές περιφερειακές εφημερίδες.

«Δεν καταφέραμε όσα είχαμε βάλει στόχο. Υπάρχουν επιλογές που, με την εμπειρία που απέκτησα από εσάς, πιθανότατα θα έκανα διαφορετικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο κύριος Μακρόν δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να επανεκλεγεί, αν και πιθανότατα όχι από τον πρώτο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου. Αυτός ήταν πιθανότατα και ο λόγος που άργησε σχετικά να προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, παρά το γεγονός ότι θεωρείτο δεδομένη.

Εξάλλου, το χρονικό διάστημα είναι σίγουρα δύσκολο, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και με την πανδημία να μην έχει οριστικά ξεπεραστεί.

Πιθανότερος αντίπαλος του στο δεύτερο γύρο θεωρείται η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, αν και ο επίσης λαϊκιστής Νικολά Ντιπόν Ενιάν πηγαίνει αρκετά καλά. Αυτό σημαίνει πως, σε κάθε περίπτωση, ο κεντρώος Μακρόν θα έχει να επιδείξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές ιδεολογικά από τον όποιο ακροδεξιό αντίπαλο του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας