Υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στην χώρα μας που αντιμετωπίζει τις διακρίσεις, τη βία, την παρενόχληση και τον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας.

Πρόκειται για τη σύμβαση που υπέγραψε ο σύλλογος των υπαλλήλων της Alpha Bank  με τη διοίκηση της Τράπεζας – μετά από διαβουλεύσεις δύο μηνών – και η οποία θέτει κανόνες και αρχές, για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας, παρενόχλησης, διακρίσεων και εκφοβισμού.

Με την υπογραφή της συμφωνίας οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.  Τη συμφωνία χαιρετίζει και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μαρία Συρεγγέλα, η οποία σημειώνει «η εφαρμογή κανόνων εντός των επιχειρήσεων για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς βία, παρενόχληση και διακρίσεις, είναι κοινή επιδίωξη και κοινό συμφέρον όλων».

Το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας έχει στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία καθώς και τη διαχείριση αναφορών – καταγγελιών. Το πεδίο εφαρμογής της επεκτείνεται σε όλο τον Όμιλο της Alpha Bank ακόμη και σε εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης, δανεισμού, αποσπασμένους καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, πρακτικώς ασκούμενους και μαθητευόμενους ή εθελοντές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη, τον περιορισμό των κινδύνων, τη διαχείριση περιστατικών και τις ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Σε όλες αυτές τις διαδικασίες ο σύλλογος συμμετέχει ορίζοντας τον δικό του εκπρόσωπο στην προβλεπόμενη επιτροπή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις