Εννέα ημέρες πολέμου και επτά ημέρες βουτιάς για το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα διολισθαίνει στα επίπεδα των 820 μονάδων, μη μπορώντας να αντιδράσει στον μείζονα καταλύτη του γεωπολιτικού risk off που επηρεάζει όλες τις αγορές παγκοσμίως. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 3,54% στις 824,38 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά πλέον τα 50 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες κινήσεις που δείχνουν αντιστάθμιση κινδύνου στο ΧΑ, αλλά η ελληνική αγορά δεν ενδείκνυται για αυτό που έχουν ανάγκη όλα τα χαρτοφυλάκια παγκοσμίως σήμερα: την ασφάλεια. Έτσι, από τις 950 μονάδες που βρισκόταν ο γενικός δείκτης το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, πλέον δοκιμάζει και το χαμηλότερο επίπεδο της συσσώρευσης του 2021.

Ζητούμενο πλέον είναι ο Γενικός Δείκτης να ανακτήσει τα επίπεδα των 850 μονάδων, αν δεν θέλει να δοκιμάσει τις 800 μονάδες. Επίσης, ο τραπεζικός δείκτης θα πρέπει να κρατήσει στο κλείσιμο της εβδομάδας τη στήριξη των 550 μονάδων, καθώς μετά ακολουθούν οι 500 μονάδες.

Βέβαια, το στοίχημα του τραπεζικού δείκτη είναι δύσκολο, καθώς η Eurobank σημειώνει απώλειες 6,82%, με τις Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς να ακολουθούν με πτώση άνω του 5%. Ισχυρές είναι και οι πιέσεις των ΔΕΗ, ΟΤΕ, Titan, Aegean, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Στον FTSE 25 μόνο ο Σαράντης βρίσκεται σε θετικά εδάφη, σημειώνοντας άνοδο 2,90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών