Κατεβάζει από τα ράφια της τα 100% ρωσικής προέλευσης προϊόντα η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s προσθέτοντας τη δική της συμβολή στις διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο εξής οι πελάτες της Νο 2 αλυσίδας λιανεμπορίου στη Βρετανία, μετά την Tesco, δεν θα βρίσκουν δύο προϊόντα: τη βότκα Russian Standard και τους μαύρους ηλιόσπορους Karpayskiye.

Ακόμη, η Sainsbury’s ανακοίνωσε ότι σε μια συνολική κίνηση ένδειξης αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό θα μετονομάσει το «κοτόπουλο Κιέβου» Chicken Kiev σε Chicken Kyiv. Η ουκρανική πρωτεύουσα ήταν γνωστή ως Kiev επί Σοβιετικής Ένωση, αλλά οι Ουκρανοί την αποκαλούν Kyiv.

Τέλος, θα προσφέρει 2 εκατομμύρια λίρες ως συμβολή στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα νωρίτερα, οι ανταγωνίστριες αλυσίδες Co-operative (42TE.L) και Morrisons «διέγραψαν» επίσης τη βότκα Russian Standard, συμμετέχοντας στο διεθνές μποϊκοτάζ του παραδοσιακού ρωσικού ποτού αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την εισβολήτης Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεκίνησε από την Αμερική μια εκστρατεία υπέρ ενός διεθνούς μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας.

Τουλάχιστον τρεις κυβερνήτες των ΗΠΑ διέταξαν την αφαίρεση ρωσικής κατασκευής ή επώνυμων οινοπνευματωδών ποτών από τα καταστήματα, ενώ μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης αλκοόλ στη Νέα Ζηλανδία απέσυρε χιλιάδες μπουκάλια βότκας, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Ivanov και Russian Standard — και γέμισε τα άδεια ράφια με Ουκρανικές σημαίες.

Δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ποτών της Αυστραλίας, η Dan Murphy’s και η BWS, σταμάτησαν να πωλούν προϊόντα ρωσικής προέλευσης, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια Endeavor Group Ltd.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή