Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη παραγωγή ορυκτών καυσίμων τώρα, ακόμα κι αν αυτό είναι κακό για την εταιρεία του ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla είπε ο Ίλον Μασκ.

«Μισώ που το λέω , αλλά πρέπει να αυξήσουμε αμέσως την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος το Σάββατο στο Twitter, κατά την προσφιλή του συνήθεια, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πνίγει τις προμήθειες καυσίμων και ανεβάζει τις τιμές του φυσικού αερίου.

Ο Μασκ υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση ηλεκτρικών μοντέλων και μια ευρύτερη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν θα μπορούσαν να επιταχυνθούν αρκετά γρήγορα για να προστατεύσουν τους καταναλωτές από υψηλότερες τιμές βραχυπρόθεσμα.

«Προφανώς, αυτό θα επηρέαζε αρνητικά την Tesla, αλλά οι βιώσιμες ενεργειακές λύσεις απλά δεν μπορούν να αντιδράσουν στιγμιαία για να αντισταθμίσουν τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου», είπε ο Μασκ.

Τα tweet του έρχονται με την κυβέρνηση Μπάιντεν να εξετάζει τώρα την απαγόρευση των αμερικανικών εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου, την είπε είχε νωρίτερα απορρίψει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή