Στο Κατάρ βρίσκεται σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο για να συζητήσει την ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Ιταλία εντείνει τις προσπάθειες της για να εξασφαλίσει νέες προμήθειες φυσικού αερίου. Στο ίδιο πλαίσιο ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, με την ενέργεια να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνομιλίας.

Η Ιταλία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην ενεργειακή κρίση που έχει οξυνθεί με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για να παράγει το 40% της ηλεκτρικής της ενέργειας και οι εισαγωγές αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 90% των αναγκών της σε φυσικό αέριο. Πέρυσι, το 40% αυτών των εισαγωγών προέρχεται από τη Ρωσία. Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχε ανακοινώσει ότι θέλει να μειώσει τη εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Ντι Μάιο και ο επικεφαλής του ιταλικού ενεργειακού ομίλου Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο Κατάρ το Σαββατοκύριακο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Το ταξίδι, που δεν είχε ανακοινωθεί, πραγματοποιείται μετά από την επίσκεψη τους στην Αλγερία τη Δευτέρα, όπου ζήτησαν αύξηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη βορειοαφρικανική χώρα. 

Ο υπουργός Ενέργειας Ρομπέρτο ​​Τσινγκολάνι φέρεται να είπε το Σάββατο ότι η Ιταλία στοχεύει να μειώσει γρήγορα περισσότερες από τις μισές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και να είναι ανεξάρτητη από τις ρωσικές προμήθειες εντός δύο ή τριών ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης