O Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα στην πόλη Ρζεσζόφ που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τα οποία έχουν διασχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Μπλίνκεν αναμένεται ότι θα συναντηθεί με Πολωνούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου.

Ο Μπλίνκεν θα συζητήσει την αποστολή βοήθειας που θα ενισχύσει την ασφάλεια της Πολωνίας, καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επίσης, θα ευχαριστήσει την Πολωνία για την υποδοχή των προσφύγων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ειβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πρόσφυγες στο μεγαλύτερο αριθμό τους, διασχίζουν την Πολωνία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Επιπλέον ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τη διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημοκρατικό Γκρέγκορι Μικς, με τη συμμετοχή και του υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου στην ίδια επιτροπή, Μάικλ ΜακΚόλ.

Οι επαφές στις Βρυξέλλες

Ο Μπλίνκεν έφτασε στην Πολωνία από τις Βρυξέλλες , όπου και συναντήθηκε την Παρασκευή με τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο της συζήτησης, τη Ρωσία.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στις δυνάμεις της ουκρανικής κυβέρνησης για τη μάχη τους κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, με το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας αυτής, να περνάει μέσω της Πολωνίας.

Η συμμαχία έχει αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ουκρανίας για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα