Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης μετά το χθεσινό sell-off, το χειρότερο για την αμερικανική αγορά από τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το κλίμα τις επόμενες ώρες να επιβαρυνθεί σημαντικά», αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των διεθνών μέσων πως νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ανακοινώσει αμερικανικό εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου, άνθρακα και LNG από τη Ρωσία. Εξάλλου και χθες οι δείκτες είχαν ξεκινήσει τη συνεδρίαση με μετριοπαθή κάμψη που κατέληξε τελικά σε ελεύθερη πτώση των μετοχών κυρίως στον βιομηχανικό Dow.

Για την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,48% στις 32.659 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση ύψους 0,68% στις 4.172 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στις 12.706 μονάδες μειωμένος κατά 0,96%.

Οι απώλειες αυτές έρχονται να προστεθούν στη δραματική υποχώρηση της αγοράς χθες. Στον Dow έγιναν… καπνός 800 μονάδες (ήτοι πτώση 8%), ενώ αντιστοίχως ο S&P 500 υποχώρησε κατά 3% και ο Nasdaq κατά 3,6%.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει περαιτέρω κατά 11 μονάδες βάσης στο 1,859%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,09.

Στην αγορά των commodities, το ράλι στα ενεργειακά προϊόντα και τα μέταλλα καλά κρατεί με τους αναλυτές να αδυνατούν να προβλέψουν που βρίσκεται το… ταβάνι!

Το Brent αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά στα 130 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI στα 125,79 δολάρια. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή για τον μαύρο χρυσό εδώ και 13 χρόνια.

Την ίδια ώρα και ο χρυσός έχει ενδυναμωθεί σημαντικά. Μάλιστα σήμερα «έπιασε» και πάλι το ψυχολογικό όριο των 2.000 δολαρίων, όμως αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη αυτά με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να βρίσκεται στα 2.045 δολάρια την ουγγιά. Σημαντικά κέρδη καταγράφει επίσης το ασήμι, η πλατίνα, αλλά και το παλλάδιο. Ειδικά το τελευταίο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με την τιμή του σήμερα να βρίσκεται στα 3.083 δολάρια με αύξηση της τάξεως του 6,24% δεδομένου πως η Ρωσία είναι η νούμερο ένα χώρα παραγωγής διεθνώς.

Το ράλι αυτό τροφοδοτεί τις πληθωριστικές πιέσεις σε ένα διάστημα που οι τιμές βρίσκονταν ήδη σε επίμονα υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, ο τιμάριθμος λιανικής που ανακοινωθεί την Πέμπτη αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο του δείκτη σε νέα ρεκόρ στο 7,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]