Σε αναστολή των δραστηριοτήτων του σε επίπεδο λιανικών πωλήσεων προχώρησε ο ελβετικός όμιλος ρολογιών Swatch, ο οποίος διαθέτει μια σειρά από πολυτελή εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Omega και Blancpain.

Η κίνηση έρχεται μετά την ανακοίνωση της ωρολογοποιίας την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί τα καταστήματά της στη Ρωσία, και ότι θα σταματήσει τις εξαγωγές στη χώρα. Η εταιρεία υπογράμμισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι μάρκες πολυτελείας στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελβετία.

Η αναστολή των δραστηριοτήτων της Swatch στη λιανική αγορά της Ρωσίας έρχεται μετά από παρόμοιες κινήσεις στις οποίες προέβησαν και άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Richemont και η Audemars Piguet.

Η Swatch διευκρίνισε πάντως ότι θα διατηρήσει το προσωπικό της στη Ρωσία με την ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

«Είμαστε αφοσιωμένοι σε όλους τους υπαλλήλους μας σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, και συνεχίζουμε να τους κρατάμε, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες», ανέφερε εκπρόσωπος της ελβετικής ωρολογοποιίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή