Την έναρξη έρευνας για πιθανά εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία στην Ουκρανία ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ξεκινά την συλλογή πληροφοριών και αποδείξεων για πιθανά εγκλήματα πολέμου τόσο από πρόσωπα όσο και από οργανώσεις που πιθανόν βοήθησαν στην τέλεση εγκληματικών πράξεων στην Ουκρανία.

Με βάση το παγκόσμιο δίκαιο, οι αποδείξεις αυτές μπορεί κατόπιν να χρησιμοποιηθούν από οποιαδήποτε χώρα ή οργανισμό θελήσει να δρομολογήσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου, ανεξαρτήτως με το που έλαβαν χώρα τα εγκλήματα.

Το ζήτημα σχολίασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Μάρκο Μπούσμαν, ο οποίος μιλώντας στο Passauer Neue Presse υποστήριξε πως το Βερολίνο θα βοηθήσει στη συλλογή των στοιχείων αυτών, καθώς «πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς ποινικού νόμου πρέπει να διώκονται».

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δήλωσε πως ξεκινά επίσης έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεδομένων των καταγγελιών που φτάνουν από την Ουκρανία. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, την συλλογή τέτοιων στοιχείων έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση