Την πόρτα σε πιθανή εισδοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ έκλεισε με δηλώσεις της σήμερα η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, εξηγώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα «αποσταθεροποιούσε» την ασφάλεια στη βόρεια Ευρώπη.

«Εάν η Σουηδία επέλεγε να στείλει ένα αίτημα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό τις τρέχουσες συνθήκες θα αποσταθεροποιούσε περαιτέρω αυτήν την περιοχή της Ευρώπης και θα αύξανε την ένταση» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Άντερσον, επισημαίνοντας πως αυτό που έχει κυρίως σημασία για την ασφάλεια της χώρας της είναι να έχει μια σταθερή και διάφανη εξωτερική πολιτική.

Το σχόλιο της πρωθυπουργού της Σουηδίας, στο χρονικό αυτό σημείο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά με δεδομένο πως το κλίμα στη γειτονική Φινλανδία φαίνεται να αλλάζει, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η κοινή γνώμη συμφωνεί πλέον με το τέλος της ουδετερότητας της χώρας και την εκεί πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν, να έχει υποσχεθεί την έναρξη ενός διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους κομματικούς ηγέτες της χώρας για το ζήτημα της ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η διαφορετική στάση από την πρωθυπουργό της Σουηδίας ήδη προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως αναφορικά με την επιλογή της φρασεολογίας της και δη, την αναφορά στη λέξη «αποσταθεροποίηση». Πολιτικοί σχολιαστές και μέλη της Βουλής σχολίασαν πως η φρασεολογία της Άντερσον έμοιαζε να υιοθετεί την άποψη που προτάσσει το Κρεμλίνο και της λογικής βάσει της οποίας αποφάσισε τελικά να εισβάλει στην Ουκρανία για να εμποδίσει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα