Η Samsung με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα παραδέχθηκε ότι ομάδα χάκερς προχώρησε σε παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας της εταιρείας με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν εταιρικά δεδομένα αλλά και να αποκτηθεί πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του λογισμικού των smartphones της σειράς Galaxy.

«Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι υπήρξε μία παραβίαση και διαρροή δεδομένων, συγκεκριμένων εσωτερικών δεδομένων της εταιρείας. Αμέσως, αφού ανακαλύψαμε το περιστατικό, ενδυναμώσαμε τα συστήματα ασφαλείας μας», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Samsung.

«Σύμφωνα με την αρχική ανάλυση, η διαρροή σχετίζεται με τον πηγαίο κώδικα που αφορά τη λειτουργία συσκευών Galaxy, αλλά δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα καταναλωτών ή εργαζομένων», καταλήγει.

Η ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας ήρθε μετά από ανακοίνωση της ομάδας Lapsus$, μέσω του καναλιού της στο Telegram, με την οποία ισχυριζόταν ότι είχε κλέψει περί τα 190 GB δεδομένων στα οποία περιέχονταν και κρίσιμος πηγαίος κώδικας συσκευών.

Παρόλα αυτά, η Samsung δεν ανακοίνωσε ακριβώς ποια ομάδα της επιτέθηκε ενώ δεν έγινε σαφές ούτε ποια ακριβώς δεδομένα έχουν κλαπεί.

Σημειώνεται ότι με το brand Galaxy της Samsung κυκλοφορούν τόσο smartphones (κάθε κλίμακας τιμής) όσο και tablets. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία δεν αναμένει να υπάρξει αντίκτυπος από τη διαρροή στη λειτουργία της ή στην ασφάλεια των δεδομένων των πελατών της.

Η Lapsus$ είναι η ίδια ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή δεδομένων και από την Nvidia, τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες