Η Ουκρανία είναι ανοιχτή να συζητήσει το αίτημα της Ρωσίας για ουδετερότητα, εφόσον της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας, ενώ τονίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει ούτε μια σπιθαμή εδάφους, δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Βεβαίως, είμαστε έτοιμοι για μια διπλωματική λύση», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television την Τετάρτη. «Οι εγγυήσεις θα πρέπει να προέρχονται από τους γείτονες της Ουκρανίας», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει»

Να σημειωθεί ότι χθες ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ABC είχε στείλει νέο μήνυμα με αποδέκτη τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν θέλει να είναι μια χώρα που «θα πέσει στα γόνατα και θα ικετεύει, και δεν πρόκειται να γίνουμε τέτοια χώρα, δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».

«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμό για τα σημεία για τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και τις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, που δεν αναγνωρίζονται από κανέναν εκτός από τη Ρωσική Ομοσπονδία», τόνισε ακόμη.

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βασικό ζήτημα είναι πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη, που θέλουν να είναι μέρος της Ουκρανίας. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο Πούτιν να αρχίσει να μιλάει, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει απομονωμένος. Νομίζω ότι εκεί βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση