Η Credit Suisse είναι εκτεθειμένη στην Ρωσία με 1,6 δισ. ελβετικά φράγκα και έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ευρωπαϊκών τραπεζών που δημοσιοποιούν η μία μετά την άλλη το μέγεθος των πιθανών ζημιών, μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων που απέκλεισαν τη Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η έκθεση της Deutsche Bank σε πιστωτικό κίνδυνο στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι 2,9 δισ. ευρώ, μολονότι η τράπεζα δήλωσε ότι μείωσε περαιτέρω την έκθεσή της τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas έχουν επίσης δημοσιοποιήσει ότι οι πιθανές ζημιές ανέρχονται σε 7,4 δισ. ευρώ και 3 δισ.ευρώ αντίστοιχα. Σε ένα ακραίο σενάριο, οι τράπεζες θα μπορούσαν να τα χάσουν όλα εάν η Μόσχα κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία και οι κυρώσεις καταστήσουν άχρηστους τις κινητές αξίες που σχετίζονται με τη Ρωσία. Ενώ το μέγεθος των πιθανών απωλειών δεν είναι τόσο μεγάλο που να απειλεί τη σταθερότητά τους, αναλυτές και επενδυτές φοβούνται ότι θα μπορούσε να εκτροχιάσει τα σχέδια ανάκαμψης και να ανακόψει τις πληρωμές προς τους μετόχους τους. 

Η Credit Suisse παρουσίασε για πρώτη φορά την καθαρή πιστωτική της έκθεση στο τέλος του έτους στη Ρωσία, η οποία περιλαμβάνει δάνεια σε πλούσιους πελάτες, χρηματοδότηση εμπορικών δραστηριοτήτων αλλά και έκθεση από τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής.

Εν τω μεταξύ, η BNP Paribas έχει αποκόψει το εργαζόμενους της στη Ρωσία από τα εσωτερικά συστήματα υπολογιστών, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την άμυνά της απέναντι σε  πιθανή κυβερνοεπίθεση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε ήδη προειδοποιήσει από τις 10 Φεβρουαρίου για την πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων ως απάντηση στις κυρώσεις που ενεργοποιεί η Δύση κατά της Μόσχας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή