Διήμερη επίσκεψη στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης, στις 12 με 14 Μαρτίου 2022, μαζί με πολυάριθμη επιχειρηματική αποστολή, πέντε μήνες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ριάντ.

Από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας στην αποστολή θα συμμετέχουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Τσακίρης και ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων κ. Ορέστης Καβαλάκης, καθώς επίσης η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας του Υπ. Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου. Τον Υφυπουργό Εξωτερικών θα συνοδεύουν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος,

Με στόχο την ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης ολοήμερο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ, στη διάρκεια του οποίου θα διεξαχθούν επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β, που διοργανώνουν το Invest Saudi και το Enterprise Greece υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Στην επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη 43 εταιριών από τους κλάδους των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, της κυβερνοασφάλειας, των τραπεζών, καθώς και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Χάρης Λαμπρόπουλος και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΒΕΑ και του ΣΕΒΕ.

Στην αποστολή συμμετέχει και ο Πρόεδρος της TEMES AE κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά στο νεοϊδρυθέν Επιχειρηματικό Συμβουλίου Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αναπτύχθηκε για τη διευκόλυνση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Την πρώτη ημέρα του ταξιδιού, στις 12 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη και παρουσίαση από την σαουδαραβική πλευρά, του φιλόδοξου πολιτιστικού έργου μετασχηματισμού της ιστορικής πόλης Aλ Ούλα της περιφέρειας της Μεδίνα στη βορειοδυτική χώρα, σε τουριστικό και πολιτιστικό πόλο, με βιώσιμο τρόπο. Πρόκειται για ένα έργο που έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί σε τρία στάδια μεταξύ 2023, 2030 και 2035, συνολικού προϋπολογισμού 15 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα με τις εργασίες του Φόρουμ της 13ης Μαρτίου καθώς επίσης και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων εργασίας των κ.κ. Υπουργών με τους Υπουργούς Επενδύσεων, Εμπορίου, Εξωτερικών, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού καθώς και με τον επικεφαλής του Δημόσιου Επενδυτικού Ταμείου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις