Η έντονη ανησυχία που επικρατεί αναφορικά με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιτείνει τους φόβους στις αγορές, με αποτέλεσμα η Wall Street να μην μπορέσει να κρατήσει τα αρχικά κέρδη, και μετά από μία συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα να κλείσει στο κόκκινο.

O Dow Jones έκλεισε στις 32.944,19 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,69%, ο S&P διαμορφώθηκε στις 4.204,31 μονάδες με απώλειες 1,30% και ο τεχνολογικό Nasdaq υποχώρησε κατά 2,18% στις 12.843,81 μονάδες.

Για το σύνολο της εβδομάδας, ο Dow έχασε 2%, ο S&P υποχώρησε 2,9% και ο Nasdaq υποχώρησε 3,5%.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι έχουν σημειωθεί «ορισμένες θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες μεταξύ του Κρεμλίνου και της Ουκρανίας, ωστόσο, δεν έχει γίνει διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να είπε ότι η Ουκρανία έχει φτάσει σε μια «στρατηγική καμπή» στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Ο Dow έκλεισε με απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα , ενώ ο S&P και ο Nasdaq κινήθηκαν πτωτικά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

«Αφού είδαμε μια ανάκαμψη στα μέσα της εβδομάδας, υπάρχει ακόμα πολύ μεγάλη αβεβαιότητα εκεί έξω», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Miller Tabak. «Η αγορά είχε δύο δύσκολες Δευτέρες, οπότε νομίζω ότι οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες θέλουν να βγάλουν μερικές μάρκες από το τραπέζι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street