Αυξάνονται σταδιακά τα κέρδη του Γενικού Δείκτη Τιμών ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 833,3 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 3,71%.

Θετικά επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα η σημαντική άνοδος στις ξένες αγορές εν μέσω προσδοκιών για πρόοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών. Συγκεριμένα, 99 ενισχύονται, 19 καταγράφουν απώλειες και οκτώ παραμένουν σταθερές.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο κλάδος των τραπεζών με τη Eurobank να σημειώνει κέρδη άνω του 13% στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Nωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX σημείωνε άνοδο 2,18% ενώ ο γερμανικός DAX κατά 2,96%.

Τα futures στη Wall Street επέκτειναν τα κέρδη τους ενόψει της έναρξης της συνεδρίασης.

Παρά τη σημερινή ανάκαμψη, το κλίμα παραμένει εύθραυστο στις αγορές. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI σε εβδομαδιαία βάση σημειώνει πτώση 1,1% και οδεύει προς την πέμπτη εβδομάδα απωλειών. Την τελευταία φορά που σημείωσε πτώση για πέντε εβδομάδες στη σειρά ήταν στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες