Kοινή έρευνα ζήτησε το Πακιστάν σχετικά με τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε «κατά λάθος» η Ινδία, απορρίπτοντας την απόφαση του Νέου Δελχί να διεξαγάγει εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, καλώντας μάλιστα και τη διεθνή κοινότητα να παίξει ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την απλοϊκή εξήγηση που προσφέρουν οι ινδικές αρχές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν.

«Το Πακιστάν απαιτεί μια κοινή έρευνα για να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα γεγονότα γύρω από το περιστατικό», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από την γειτονική Ινδία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και κατέληξε στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Από τη μεριά της η ινδική κυβέρνηση απάντησε ότι η εκτόξευση ήταν αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας, κατά την εκτέλεση συντήρησης ρουτίνας. Όπως τονίστηκε, θα διεξαχθεί έρευνα για το λυπηρό αυτό περιστατικό, από το οποίο «ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής».

Το Πακιστάν από την πλευρά του, προειδοποίησε την Ινδία «να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας