Υποχωρεί η τιμή του χρυσού καθώς ανεβαίνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου.

Η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση κατά 1,1% στα 1.953,30 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχωρούν κατά 0,9% στα 1.967 δολάρια η ουγγιά.

«Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ανοδική πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων» λέει η Μάρκαρετ Γιάνγκ, στρατηγική αναλύτρια στην DailyFX.«Η αγορά» συμπληρώνει «αξιολογεί ότι η FOMC στην συνεδρίαση της Πέμπτης θα αρχίσει να ξεκινά τον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά το χρυσό»

Πέρα από την νομισματική πολιτική η αγορά του χρυσού επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. «Με δεδομένο» εξηγεί η Γιάνγκ «ότι και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες για να συναμιλήσουν, εκτιμώ ότι τα χειρότερα στην Ουκρανική κρίση πιθανώς να είναι πίσω. Ως εκ τούτου είναι απίθανο η τιμή του χρυσού να ξεπεράσει το υψηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας ή να καταγράψει νέο ρεκόρ»

Πτώση της τάξης του 8,93% καταγράφει το παλλάδιο και διαμορφώνεται στα 2.547 δολάρια η ουγγιά. Το μέταλλο έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 3.440,76 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, λόγω των φόβων για διακοπή του εφοδιασμού από την κορυφαία παραγωγό χώρα, τη Ρωσία. Εν τω μεταξύ, ρωσικός κολοσσός εξόρυξης Nornickel που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εξασφαλίσει εναλλακτικές διαδρομές για τις παραδόσεις παλλαδίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές