Την απαγόρευση των εξαγωγών πολυτελών οχημάτων αξίας άνω των 50.000 ευρώ στη Ρωσία ως μέρος του τέταρτου πακέτου κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία, συζητά η ΕΕ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο διεθνής Τύπος.

Η προτεινόμενη απαγόρευση, η οποία -εκτός απροόπτου- αναμένεται να εγκριθεί σήμερα Δευτέρα θα ισχύει για μοντέλα από πολλές ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Audi, BMW, Mercedes, Ferrari και Porsche. Το μέτρο της ΕΕ θα περιλαμβάνει επίσης σκάφη και αεροπλάνα, καθώς και αναβατήρες και μοτοσικλέτες αξίας άνω των 5.000 ευρώ.

Πολλές ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη αναστείλει οικειοθελώς τις πωλήσεις τους στη Ρωσία.

Η απόφαση αυτή έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, παρά οικονομικό αντίκτυπο, καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg, η Ρωσία αντιπροσωπεύει μεν περίπου το 2% των παγκόσμιων πωλήσεων για τις μεγάλες μάρκες πολυτελών οχημάτων της Ευρώπης, αλλά η ισχυρή παγκόσμια ζήτηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις χαμηλότερες εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Επισημαίνεται ότι η Mercedes, η BMW, η Porsche, η Audi και η Volkswagen έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τις εξαγωγές προς της Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή