Νέο πακέτο στήριξης έχει στα σκαριά η Βραζιλία, βλέποντας την πίεση προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το κυβερνητικό πακέτο θα κυμανθεί στα 165 δισ. ρεάλ Βραζιλίας, ήτοι δηλαδή 32 δισ. δολάρια. Θα περιλαμβάνει δε, σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας, την καταβολή των συντάξεων και την διεύρυνση του πλαισίου για τον δανεισμό των εργαζομένων, με βάση το μισθό τους.

Ουσιαστικά ο κάθε εργαζόμενος θα διευκολυνθεί με έως 1.000 ρεάλ, κάτι που θα δώσει κάποιες ανάσες στα νοικοκυριά.

Αναλυτές συνδέουν τα φιλολαϊκά μέτρα με το γεγονός πως η χώρα εισέρχεται σταδιακά σε ρυθμούς προεκλογικής εκστρατείας για τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο  υπερσυντηρητικός Ζαϊρ Μπολσονάρου θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει την παραμονή του στην προεδρία, όμως θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στον δημοφιλή κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Η επιστροφή του Λούλα στην πολιτική σκηνή –είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για διαφθορά- αποδεικνύεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή και ήδη προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή