Το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό στη Γερμανία σημείωσε ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τη Δευτέρα, με τη νέα άνοδο να ωθεί τον υπουργό Υγείας να προβεί σε ζοφερές προειδοποιήσεις.

Τα κρούσματα ανήλθαν σε 1.543 ανά 100.000 ανθρώπους το τελευταίο επταήμερο, συνεχίζοντας τη σταθερή άνοδο που καταγράφεται από τις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του ινστιτούτου δημόσιας υγείας RKI.

Το ξέσπασμα του κρουσμάτων δείχνει σημάδια ότι θα χειροτερέψει και ότι θα προκαλέσει «πολλούς θανάτους», σημειώνει σε κυριακάτικη ανάρτησή του στο Twitter o Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ. Προέτρεψε δε τους συμπατριώτες του να προχωρήσουν επειγόντως στον εμβολιασμό τους κατά της Covid-19.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ξεκίνησε την άρση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία από τα μέσα Φεβρουαρίου, δηλαδή αμέσως μετά την προηγούμενη κορύφωση των κρουσμάτων. Όσοι περιορισμοί παραμένουν πρόκειται να αρθούν έως την ερχόμενη Κυριακή.

Πάντως, η χώρα δεν έχει δει απότομη μείωση στη μεταδοτικότητα, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι από Covid-19 ημερησίως παραμένουν στα επίπεδα των 250-300 ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα