Στο πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή πώλησης του υποκαταστήματος της HSBC  στην Ελλάδα προς την Παγκρήρια Τράπεζα, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εποπτικές εγκρίσεις.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σήμερα την κατ’ αρχήν σχετική συμφωνία. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται ότι το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο των 15 καταστημάτων της HSBC στην Ελλάδα θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Διαβάστε επίσης: Deal Παγκρήτιας – HSBC: Nέος πόλος στην τραπεζική αγορά

Σε ανακοίνωση του ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος επισημαίνεται πως το δίκτυο της HSBC είναι απολύτως συμπληρωματικό της παρουσίας του στην Αθήνα.

Ενίσχυση

Εξάλλου, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Παγκρήτιας Τράπεζας εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν σημαντικά μετά τη συναλλαγή, καθώς και περαιτέρω με τη σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη πλευρά, ο βρετανικός όμιλος έκανε γνωστό ότι η HSBC βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωσης των εργαζομένων της, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας.

Επισημαίνει δε πως σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό της στην Ελλάδα θα μεταφερθεί στο νέο σχήμα, καθώς αποτελούν μέρος της συναλλαγής.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση του deal τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της HSBC

Η HSBC Continental Europe («HBCE»), έμμεση θυγατρική της HSBC Holdings plc, ανακοινώνει ότι ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την πώληση των εργασιών του ελληνικού υποκαταστήματός της («HSBC Continental Europe, Ελλάδος») στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. Η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διαδικασίας πληροφόρησης και διαβούλευσης της HBCE με τα σωματεία και τα συμβούλια εργαζομένων της. Η ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής τελεί υπό τις διοικητικές εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών.

Στο πλαίσιο της πώλησης αυτής, το σύνολο του απασχολούμενου κατά την ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής προσωπικού της HSBC Continental Europe, Ελλάδος, θα μεταβιβαστεί στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.

Η σκοπούμενη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις