Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) εξασφάλισαν καταρχήν συμφωνία για την αύξηση των ποσοτήτων αργού πετρελαίου που προμηθεύονται από την Σαουδική Αραβία, ανέφεραν την Τρίτη δύο πηγές της εταιρίας.

«Υπήρξε καταρχάς συμφωνία για αύξηση των ποσοτήτων αργού που προμηθεύεται η Ελληνικά Πετρέλαια από την Σαουδική Αραβία για την περαιτέρω διασφάλιση του ομαλού εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς με καύσιμα», δήλωσε στο Reuters μία από τις πηγές.

Η Σαουδική Αραβία αντιστοιχούσε στο 8% των προμηθειών των ΕΛΠΕ με αργό πέρυσι, ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής της εταιρίας μετά το Καζακστάν, το Ιράκ, την Ρωσία και την Αίγυπτο.

Τα ΕΛΠΕ αγόρασαν περίπου 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού αργού πέρυσι, που ισοδυναμεί με το 18% των συνολικών προμηθειών σε αργό, και έχουν ανακοινώσει ότι θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν με αργό από την Μέση Ανατολή, αν χρειαστεί.

Η Μόσχα έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών λόγω των κυρώσεων της Δύσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια