Στην επιλογή του στρατηγικού επενδυτή για τη συναλλαγή Skyline στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα προχωρήσει η διοίκηση της Alpha Bank, λαμβάνοντας υπόψιν τις προθέσεις των ενδιαφερόμενων σχημάτων που συμμετέχουν στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, με στόχο την ολοκλήρωσή της έως το τέλος της χρονιάς.

Ο σχετικός σχεδιασμός προβλέπει το σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων, πλειοψηφικό ποσοστό της οποίας θα διατεθεί στον προτιμητέο επενδυτή, αφού προηγουμένως προχωρήσεις ο μετασχηματισμός της εισηγμένης θυγατρικής της, Alpha Αστικά Ακίνητα, σε εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων.

Αναλυτικότερα, ο μετασχηματισμός περιλαμβάνει την πώληση και μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, σε εταιρεία του Ομίλου της Alpha Holdings, η οποία θα αποτελέσει τον φορέα για την κοινοπραξία της συναλλαγής.

Προβλέπεται επίσης η ενσωμάτωση στην Alpha Αστικά Ακίνητα της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων της «Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων ΑΕ», εταιρείας του Ομίλου Alpha Holdings.

Τέλος, η Alpha Αστικά Ακίνητα, κατόπιν ολοκλήρωσης του μετασχηματισμού της, αναμένεται να συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Κοινοπραξία, καθώς και με εταιρείες του Όμιλου Alpha Holdings, για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων τους.

Στην κοινοπραξία που θα συσταθεί ο στρατηγικός επενδυτής της Συναλλαγής Skyline αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφική συμμετοχή, ενώ η Alpha Bank προτίθεται να διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή.

Η τελική δομή, οι όροι της συνεργασίας με τον στρατηγικό επενδυτή που θα επιλεγεί, το χρονοδιάγραμμα, η εν γένει υλοποίηση και του Skyline, υπόκεινται σε προϋποθέσεις και σε ποικίλους κινδύνους, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται εκτός του ελέγχου της Alpha Bank, περιλαμβανομένων των συνθηκών της αγοράς και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εντός και εκτός Ελλάδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα