
Ο Τίμι Τόμας, του οποίου το αντιπολεμικό τραγούδι «Why Can’t We Live Together» έγινε παγκόσμια επιτυχία το 1973, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.
Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Η οικογένειά του έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, η οικογένεια εκφράζει ένα ευχαριστώ για τις προσευχές, την υποστήριξη, τα πολύτιμα λόγια και άλλες εκφράσεις αγάπης και καλοσύνης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».
Το τραγούδι «Why Can’t We Live Together» παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και μινιμαλιστικά R&B τραγούδια της δεκαετίας του 1970, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. Έφτασε στο Νο 3 στις ΗΠΑ και στο Νο 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι στίχοι του ειρηνισμού και της φυλετικής αρμονίας ακούγονταν στους ακροατές εν μέσω του μαινόμενου ακόμη πολέμου του Βιετνάμ.
Ο Τόμας γεννήθηκε στην Ιντιάνα το 1944 και είχε άλλα 11 αδέρφια. Μελέτησε τζαζ με τον Κάνονμπολ Άντερλι και τον Ντόναλντ Μπερντ, αλλά ασχολήθηκε με τη σόουλ μουσική μετά από μουσικές σπουδές στο Lane College στο Τζάκσον του Τενεσί και κυκλοφόρησε με τη δισκογραφική Goldwax, τα πρώτα σόλο σινγκλ του.
Εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι και άρχισε να εργάζεται ως δάσκαλος και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για ένα μάθημα προέκυψε η έμπνευση για το «Why Can’t We Live Together», μετά από μια ραδιοφωνική εκπομπή με τον Γουόλτερ Κρονκάιτ που ανήγγειλε δεκάδες χιλιάδες θανάτους και από τις δύο πλευρές στο Βιετνάμ.
Το άλμπουμ που είχε επίσης τον τίτλο «Why Can’t We Live Together», έφτασε στο Νο 10 στις ΗΠΑ και παρ’ όλο που ο Τόμας δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του τραγουδιού του, κυκλοφόρησε έξι ακόμη άλμπουμ. Συνέχισε επίσης να εργάζεται ως μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, με καλλιτέχνες, όπως η Μπέτι Ράιτ.


Latest News

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.

Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στη Διαχείριση του Επιχειρηματικού Ρίσκου
Το ρίσκο, η αβεβαιότητα και τα σύγχρονα Συστήματα Διαχείρισης της Εταιρικής Απόδοσης

Ράιαν Γκόσλινγκ: Από το οσκαρικό La La Land στο Star Wars
Μετά από μήνες συζητήσεων, ο σταρ του Χόλιγουντ Ράιαν Γκόσλινγκ συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του franchise Star Wars.