Στις επιπτώσεις που θα έχει για τον τουρισμό στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Τουρκία ο πόλεμος στην Ουκρανία και συγκεκριμένα η μείωση επισκεπτών από τις δύο εμπόλεμες χώρες αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Συγκεκριμένα, γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας: «Εάν οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί παραθεριστές μείνουν μακριά, η Τουρκία και η Κύπρος θα πληγούν περισσότερο.” Η κυπριακή οικονομία έχει επηρεαστεί δυσανάλογα σε σύγκριση με άλλες χώρες λόγω της δομής της και της εξάρτησής της από ρώσους τουρίστες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου στην ευρωπαϊκή έκδοση του Politico.

»Φέτος η χώρα περίμενε περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη Ρωσία και την Ουκρανία, κάτι που θα αντιστοιχούσε σχεδόν στο ένα τέταρτο του συνόλου των επισκεπτών. Αν και η Ελλάδα είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Ρώσους, ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται εδώ και καιρό.

Το 2014, η Ρωσία ήταν ακόμα στην έκτη θέση μεταξύ των πιο σημαντικών χωρών προέλευσης και αντιπροσώπευε το 5,7 % του συνόλου των τουριστών. Το 2019 καταγράφηκαν 600.000 επισκέπτες που αντιστοιχούσαν μόνο στο 1,7 % των τουριστών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός