Σε διακοπή εργασιών του εργοστασίου της στο Μέλφι της Ιταλίας, όπου κατασκευάζει τα μοντέλα Compass και Renegade Jeep, προχωρά και πάλι η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Την ανακοίνωση έκανε ο τοπικός επικεφαλής του συνδικάτου UILM, Μάρκο Λόμιο.

Οι δραστηριότητες στη μονάδα θα σταματήσουν το ερχόμενο Σάββατο και θα ξεκινήσουν και πάλι στις 18 Μαρτίου, καθώς η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων μικροτσίπ. Ωστόσο, συνολικά ο ρυθμός της παραγωγής της μονάδας θα περιοριστεί από τις αρχές Απριλίου, καθώς το πρόβλημα των ελλείψεων δεν πρόκειται να λυθεί.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά από τις αρχές της χρονιάς που η μονάδα προχωρά σε προσωρινή αναστολή εργασιών λόγω ελλείψεων ημιαγωγών. Η πρώτη αναστολή είχε διάρκεια 10 ημέρων, επηρεάζοντας πάνω από 7.000 εργαζομένους.

Το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών δεν είναι καινούργιο με τις βιομηχανίες αυτοκινήτου διεθνώς να έχουν από πέρυσι καταγράψει σοβαρές διαταραχές στην παραγωγή τους, που επηρέασε και τα οικονομικά τους. Όμως εσχάτως το πρόβλημα έχει φουντώσει και πάλι για τα καλά λόγω του πολέμου που έχει προκαλέσει ένα ντόμινο ελλείψεων σε πρώτες ύλες, ημιαγωγούς και ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή