Αύξηση κατά 80% της επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας στα οικιακά τιμολόγια ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ ταυτόχρονα υπερδιπλασιάζονται οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για μικρομεσαίες.

Ειδικότερα για τον Απρίλιο η μέση μηνιαία ενίσχυση για τις κύριες κατοικίες 4,2 εκατομμυρίων καταναλωτών ανέρχεται στα 72 ευρώ από 40 ευρώ τον Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα οι πρώτες 150 κιλοβατώρες η επιδότηση ορίζεται στα 270 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από 150 ευρώ, ενώ για τις καταναλώσεις από 151 έως 300 κιλοβατώρες στα 110 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Για τους δικαιούχους του ΚΟΤ η μέση μηνιαία ενίσχυση υπολογίζεται στα 87 ευρώ από 53 ευρώ με το ύψος της ενίσχυσης να ορίζεται στα 290 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες

Το συνολικό ποσό επιδότησης για τα νοικοκυριά ανέρχεται στα 218 εκ. ευρώ από 148 εκ. ευρώ Μάρτιο

Επίσης για τους πολίτες που δεν δήλωσαν αριθμό παροχής και σε αυτούς δίνεται η δυνατότητα της χορήγησης αναδρομικά από τον Ιανουάριο της επιδότησης.

Στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται νέο πεδίο για συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας ώστε την επιδότηση να την λάβουν και οι φοιτητές αναδρομικά από Ιανουάριο.

Επιδοτήσεις ρεύματος για επιχειρήσεις

Για τα μη οικιακά τιμολόγια, αγρότες και επαγγελματίες ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης στα 130 ευρώ ανά Μεγαβατώρα από 65 ευρώ τον Μάρτιο.

Για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 25 kVΑ και αρτοποιεία δίνεται πρόσθετη επιδότηση 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η επιδότηση οριζεται σε 230 ευρώ ανά Μεγβατώρα και αφορά 1.060.000 εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, αρτοποιεία. Το ύψος του μέτρου είναι 35 εκ. ευρώ

Επιπλέον για τις προαναφερόμενες κατηγορίες δίνονται αναδρομικές επιδοτήσεις ρεύματος συνολικού ύψους 75 εκ ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο Φεβρουάριο και Μάρτιο ώστε να καλυφθεί έως 80% της ρήτρας. Η επιχορήγηση θα δοθεί σε τρεις μηνιαίες δόσεις από τον Απρίλιο.

Το ύψος της επιχορήγησης για τις επαγγελματικές κατηγορίες ανέρχεται τον Απρίλιο στα 313 εκ. ευρώ από 132 εκ. ευρώ τον Μάρτιο.

Ενισχύσεις για το φυσικό αέριο

Για το φυσικό αέριο για τα οικιακά τιμολόγια και για τον μήνα Μάρτιο η επιδότηση ορίζεται στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και αφορά 540,000 νοικοκυριά. Η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα χορηγήσει επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Άρα το όφελος ανέρχεται στα 40 ευρώ

Το συνολικό ύψος των μέτρων είναι στα 143 εκ. ευρώ

Για τον Απρίλιο οι επιδοτήσεις φυσικού αερίου θα ανακοινωθούν στο τέλος του Μαρτίου.

Η επιδότηση στο φυσικό αέριο σε μη οικιακά τιμολογία για τον Μάρτιο θα ανέλθει στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα

Για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο τα συνολικά μέτρα ενίσχυσης του ρεύματος και φυσικού αερίου είναι στα 950 εκ. ευρώ.

To δελτίο τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα νέα μέτρα στήριξης

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια