Να συσπειρωθούν γύρω από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να παραμείνει η Ρωσία μια μεγάλη δύναμη, κόντρα στις ξένες προσπάθειες να τη διασπάσουν, κάλεσε τους 500.000 υπαλλήλους της Gazprom ο CEO του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα, Αλεξέι Μίλερ.

Η έκκληση Μίλερ έρχεται μία μέρα αφότου ο Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία την οποίαν και σχεδιάζουν να διαλύσουν για να επιβάλουν τη παγκόσμια ηγεμονία τους.

«Στηρίξτε τον Πούτιν για μια ισχυρή Ρωσία»

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποτυχημένων προσπαθειών διάσπασης της Ρωσίας», ανέφερε ο Μίλερ σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της Gazprom, καλώντας σε εγρήγορση έναντι της καταστροφικής προσπάθειας διασποράς διχόνοιας.

«Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στον κοινό σκοπό, να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρό μας», είπε ο Μίλερ, στενός σύμμαχος του Πούτιν από τότε που συνεργάζονταν στο γραφείο του δημάρχου στην Αγία Πετρούπολη, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 .

Η συσπείρωση γύρω από τον Πούτιν, είπε ο Μίλερ, «θα διατηρήσει τη Ρωσία όπως τη γνωρίζουμε και την αγαπάμε», ως μια «μεγάλη δύναμη».

Ο επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού δεν αναφέρθηκε ρητά στον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Gazprom, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου στον κόσμο, ασκεί σημαντική επιρροή τόσο στη Ρωσία όσο και πέραν αυτής, καθώς προμηθεύει περίπου το 40% του φυσικού αερίου της Ευρώπης.

Ο Μίλερ μετακόμισε στη Μόσχα από την Αγία Πετρούπολη το 2000, όταν ο Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας. Έναν χρόνο αργότερα, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης