«Ασφαλώς και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου”» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί», προσθέτει, σημειώνοντας ότι με τον Τούρκο ομόλογό του «συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».

«Με τον Χουλουσί Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού», ανέφερε ακόμα σε δήλωσή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η δήλωση Ακάρ

Σημειώνεται ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι στο τραπέζι τέθηκε ο στόχος οι δύο λαοί «να ευημερούν», να «μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου».

«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν.  Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια», ανέφερε ακόμα ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων